Menu

Kalibreren

Voor het gemak van de bestuurder worden auto’s steeds vaker uitgerust met sensoren, camera’s en andere systemen. Super handig. Maar dan moeten alle sensoren natuurlijk wel goed werken. Als wij schade aan uw auto hebben hersteld, stellen we alle sensoren ook opnieuw af. Dit heet kalibreren.

Heb ik rijhulp?

Helpen camera’s en piepjes bij het parkeren, gaan de ruitenwissers vanzelf aan als het begint te regenen of houdt de auto automatisch afstand tot de voorligger? Waarschuwt de auto u als er ineens een obstakel opdoemt? Dan heeft uw auto ADAS: Advanced Driver Assistance System. Dan is opnieuw kalibreren na schadeherstel vaak nodig.

Geen schade, toch kalibreren?

Na een reparatie controleren wij standaard of kalibreren nodig is. Heeft uw auto geen schade, maar wilt u toch graag de rijhulpsystemen laten controleren? Dat is uiteraard geen probleem. Neem daarvoor vrijblijvend even contact met ons op.

Bekijk video

Hoe werkt kalibreren?

Alleen vakmannen met de juiste apparatuur kunnen kalibreren. Begin er dus niet zelf aan. Wij hebben de nieuwste apparatuur en kijken eerst of de auto wel recht vooruit rijdt. Als dat niet het geval is, passen we de stand van de wielen aan.

Dan pakken we ons kalibratiebord en zetten dat voor of achter de auto. Aan de hand van de witte focuspunten op het zwarte bord stellen we de sensoren weer perfect af. Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Uw deskundige en betrokken

partner voor alle auto- en ruitschades.

Schade aan uw auto? Wij helpen u graag. Ook als we niet op uw groene kaart staan. Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen, dus kunt u altijd bij Schadeherstel Lemmer terecht.

Kunt u door de schade niet meer met de auto rijden, bel ons gerust. Wij kunnen helpen met het inschakelen een berger, die uw auto bij ons brengt. Bij complexe schade is er niet alleen oppervlakkige schade, maar moeten we ook andere delen van de auto repareren. En dat komt goed uit, want wij voeren alle voorkomende werkzaamheden in huis uit.

Maak direct een afspraak

Bekijk video

We zijn erkend autoschadehersteller
Staat uw maatschappij er niet tussen?

Geen probleem, u bent altijd welkom! Wij zijn erkend reparateur en herstellen voor alle verzekeraars.

Autoschade? Wij helpen u verder.

Neem gerust contact op met onze specialisten.

  • Erkend BOVAG Autoschadeherstelbedrijf
  • 24-uurs service en haal- en brengservice
  • Deskundige en betrokken vakmensen